Ako citlivo presvedčiť partnera, aby sa dal otestovať

Snažíte sa o dieťa už viac ako rok a zatiaľ sa len zúčastňujete osláv pre novorodeniatka vašich priateliek. Nervozita a otázniky nastúpili už po pol roku, kedy sa stala pravidelná menštruácia strašiakom. Materinský pud vás ženie za odborníkmi, čo je logické a správne. Kým si však začnete podávať ruky s kľučkami nemocníc a centier asistovanej reprodukcie, vedzte, že „v tom“ nie ste sama. Je tu váš partner, ktorý je v celom procese rovnako dôležitý.

Nosným kameňom pri snahe o dieťa je zdravý a kvalitný vzťah partnerov. Ten však môže nabrať trhliny, keď prídu frustrácie z doposiaľ nenaplnenej túžby po dieťati. Emócie a dlhá doba čakania, nové nádeje a sklamania – to chce silu, odvahu, trpezlivosť, ale aj veľkú dávku psychológie. I keď sa v posledných rokoch povedomie o neplodnosti značne posunulo a muži už nie sú takí zdráhaví ako v minulosti, stále neradi počujú pojem „urológ“. Ak viete o čom je reč, ponúkame vám niekoľko tipov ako vášho muža presvedčiť dať sa otestovať.

Nátlak nie je cesta

Aj vy sa potrebujete vyplakať na ramene a ktoré poslúži lepšie ako to mužské? No stres a nátlak v tomto prípade nie sú cesta. Načasované sexuálne styky, plače a výčitky pôsobia na muža ako ľadová sprcha, nevynímajúc, že pre ženu je to rovnaký stres. Ľahko sa to vraví, ťažko nastavuje myseľ, chce to obrovskú silu a osobnosť.

Relaxujte spolu

Oddych a relax, smiech a pohoda je to, čo v čase čakania na dieťa pomôže. Ak nemáte zrovna rozpočet na týždňové dovolenky na Bali, prechádzky, šport, či wellness sú dostupné.

Muži = rácio, argumentujte!

  • vyšetrenie spermii je neinvazívne, bezbolestné, na rozdiel od vyšetrení ženy. Preto by sa mal dať najprv vyšetriť muž ako prvý z páru
  • je možné dohodnúť sa s lekárom a odber spermií vykonať aj doma. Vzorku treba priniesť na analýzu do stanoveného času od odberu.
  • základný orientačný spermiogram hradia všetky naše zdravotné poisťovne. Podrobný spermiogram a ďalšie testy so spermiami sa realizujú v centrách asistovanej reprodukcie a hradíte si ich sami.
  • spôsoby, akými si muž podporuje plodnosť sú bezbolestné. Ide o zdravý životný štýl a užívanie výživových doplnkov – Folandrol sa zarába s vodou a má príjemnú pomarančovú príchuť
  • stav zhoršeného spermiogramu sa dá ovplyvniť, spermie sa vyvíjajú približne 74 dní a všetko čo na vás vplýva v tomto období má vplyv na ich kvalitu.
  • niektoré prípady zlého spermiogramu nie je možné vyriešiť (je ich pomenej), ale aj to je dôležité vedieť, čím skôr, aby ste vedeli na čom ste a mohli podniknúť ďalšie kroky

 

Milé páry , želáme vám veľa sily, odvahy, trpezlivosti a aby ste pri snahe o dieťa nezabúdali na vašu vzájomnú lásku a úctu 🙂